Nyolcvan órás növényvédelmi alaptanfolyamra lehet jelentkezni Debrecenben

Helyi hírek

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei szervezete zöldkönyves 80 órás növényvédelmi alaptanfolyamot hirdetett, melyre február 1-ig lehet jelentkezni. Amennyiben a 15 fős létszám összegyűlik a képzés február 6-án kezdődik. A tanfolyam tervezett időtartama február 6 – 13. Ez nyolc nap, naponta 10 óra képzéssel – tette közzé a növényorvosi kamara.

Egy rendelet a növényvédő szerek vásárlását, forgalmazását és felhasználását képesítési előírásokhoz, engedélyhez köti, amelyet 80 órás növényvédelmi alaptanfolyamot elvégzők és eredményes vizsgát tevők kaphatnak meg.

Az alapfokú növényvédelmi képzés és sikeres vizsga letétele után a résztvevők kérelmezhetik a II. forgalmi kategóriájú növényvédőszer forgalmazási, vásárlási és felhasználási engedély kiállítását.

Az engedéllyel rendelkező forgalmazóra, vásárlóra és felhasználóra a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezések az irányadóak. A képzésen résztvevők tudása meg kell, hogy feleljen az Európai Parlament ésa Tanács 2009/128/EK irányelvében rögzített kívánalmaknak. Az alapfokú növényvédelmi képzés és sikeres vizsga letétele után a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara illetékes területi szervezete tanúsítványt állít ki.

Jelentkezni a novkamara.hbm2@gmail.com e-mail címen lehet.