Aradi Vértanúk Tere Vízmű

Forgalomeltereléssel jár a vízvezeték-rekonstrukció az Aradi Vértanúk terén

Gazdaság Helyi hírek

A Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkákat végez két ütemben az Aradi Vértanúk terén 2023. január 9-től – várhatóan – február végéig. Ez idő alatt útlezárásra és forgalomelterelésre kell számítani.

Ezen a vezetékszakaszon rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások – legutóbb december végén -, melyek azonnali beavatkozást igényeltek. Így a jellemzően több mint 50 éves vezetékeknél nem halasztható tovább a felújítás.

A meglévő vízvezeték átépítése nyílt munkaárokban történik, a kivitelező a Szegedi Vízmű Zrt. A rekonstrukció forrása a városi a városi Vízügyi építési Alap.

Az Aradi Vértanúk tere körüli útszakasz a Rerrich Béla téri leágazástól a Zrínyi utcáig lesz lezárva, az autós és a kerékpáros forgalom elől is. Mind az autósok, mind a biciklisek a Rerrich Béla téren keresztül tudják megkerülni a lezárást. Az utóbbi és a Somogyi utca közötti úton, a forgalmi irány a munkák idejére ideiglenesen megváltozik: a Rerrich tér irányából lehet csak menni a Somogyi utca felé.

Fontos, hogy a munkák a villamos közlekedést nem befolyásolják! Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű.

Aradi Vértanúk Tere Vízmű

A tervek szerint, a teljes szélességű aszfaltozást követően, február végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend. A forgalmat táblák segítik, a Vízmű kéri, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek – és köszöni a megértést és a türelmet!

Fotók: Frank Yvette