Parkolás

Így változnak a parkolási díjak Debrecenben 2023 január 1-jétől

Helyi hírek

Az új évtől változnak a parkolási díjak Debrecen egyes felszíni várakozási övezeteiben és a mélygarázsokban.

A DV Parking tájékoztatása szerint a II. övezetben se a parkolójegy, se a napidíjak árai nem változnak, az I.-es és a kiemelt övezetben azonban 400, illetve 540 forint lesz a várakozás óradíja. A napijegyekért az I. számú övezetben 1600 forintot, míg a kiemeltben 2160 forintot kell majd fizetni januártól. A mélygarázs óradíja 480, míg az ide szóló havi bérlet ára 20.000 forint lesz jövőre.

A lakossági kedvezményes bérletek árai nem változnak. Az eddigi feltételek szerint, évente továbbra is 6000 forintért parkolhatnak a gépkocsival rendelkezők.

A felszíni parkoló automatákban és a mélygarázsban használatos chipkártya elvesztése esetén a cseredíj 5000 forint lesz, és ugyanennyit kell majd fizetni a parkolójegy elvesztése esetén is.

A parkolási zónákat ez a térkép ábrázolja.

Hat utca fizetős lesz, hat utcán ingyenes lesz a parkolás 2023-tól

Kikerül a parkolási díjfizetési kötelezettség alól a Csók utca, a Sas utca mindkét oldala, a Rózsa utca MÁV székház felőli oldala, a Csapó utca Dósa nádor tér-Vár utca közötti szakasza, illetve a Bajcsy Zsilinszky utca Piac utca-Tisza István utca közötti szakasza.

Fizetni kell viszont a várakozásért január 1-től a Pereces, az Ötmalom, Domb, a Monti Ezredes utcákon, illetve a Serház utca, az Eötvös utca Rákóczi és Maróthi György utca közötti szakaszán.