Halálos baleset újszülött Debrecen és Ebes között

Már az ellenzékieket sem érdekli a 4-es főút 2×2 sávosításának ügye? Meghiúsult a név szerinti szavazás

Helyi hírek

Tovább küzd a Debrecen és Hajdúszoboszló közötti, lassan halálútnak is nevezhető, 4-es főúthoz tartozó szakasz 2×2 sávosításáért Kiss László momentumos megyei közgyűlési képviselő, vidékfejlesztési szakpolitikus.

Ahogyan azt korábban ígérte, Kiss a megyei közgyűlés elé vitte a kormánypárti politikusok által tologatott ügyet, hogy a fideszes többségű testület járjon közbe a minisztériumnál. Azt akarta elérni, hogy szerezzenek állami garanciát a főút 2×2 sávosításának 2024. december 31-ig történő megvalósítására.

Az ellenzéki képviselő Facebook-bejegyzésében megjegyzi:

a fideszes többségű közgyűlés hónapokig halogatta a javaslatom megtárgyalását, majd december 16-án a Fidesz-KDNP frakció megpróbálta a napirendről is levetetni azt. Azzal az ürüggyel, hogy korábban egy közlekedési beszámoló végére már odabiggyesztették ezt a súlytalan mondatot: “Sajnálattal vesszük tudomásul az összes felfüggesztett projektet, de kérjük a kormánytól ezen felfüggesztések felülvizsgálatát!”

Kiss László szerint nem sajnálkozni kellene, hanem cselekedni. Mint felidézi, csak az eredeti javaslata óta több baleset történt ezen a szakaszon, és többen életüket vesztették.

Gyászol a debreceni sportélet: Tóth Kinga röplabdázó hunyt el az ebesi balesetben

A pénteki közgyűlésen szeretett volna név szerinti szavazást, hogy “lássa minden hajdú-bihari, hogy mely képviselőik gondolják úgy, hogy dedikáltan ez a téma nincs olyan fontos, hogy külön emiatt a kormányhoz forduljunk vele”.
A szavazás végül meghiúsult, mert az “ellenzéki” képviselők egy része nem jött el az ülésre – számolt be Kiss László. Sőt – mint írja – a HAON nevű propagandaportálon képesek voltak megjelentetni egy cikket “Az emberi tényező a gond” alcímmel. Azt sugallva, hogy nem az út tűrhetetlen terheltsége és állapota, hanem az ott közlekedők a felelősek a halálos balesetekért.
Íme a cikk a szokásos “baloldalazós” (azokat tartják baloldalinak, akik nem Orbán Viktor fenekéből kandikálnak ki – a szerk.) beépített propagandával:
Haon fos
A momentumos képviselő szerint az itt élőket nem tudják átverni: mindenki tudja, hogy egy 2×2 sávos, szalagkorláttal elválasztott autóúton a halálos frontális ütközéseket szinte teljesen ki lehetne küszöbölni.