„Nekimentek” a graffitisek a mentőállomás falának Debrecenben – ez lett belőle

Helyi hírek

Ötvenedik évfordulóját ünnepelte pénteken a Debreceni Mentőállomás. Ekkor adták át azt a falat is, amit street art művészeknek ajánlott fel korábban a Debreceni Mentőállomás vezetője. A debreceni garázs falának festésre csaknem 100 művész jelentkezett. Íme az eredmény.

A Debreceni Mentőállomás megújult fala a 2022 november 25-ei átadón.
A Debreceni Mentőállomás megújult fala a 2022 november 25-ei átadón.

50 éves a Debreceni Mentőállomás!Hivatás az életért. Többek között ez a felirat olvasható az állomás garázsának harminchat méteres felületén. A múlt és a jelen látható azon a „street art” alkotáson, amelyet Vékony Tamás és csapata készített az évforduló alkalmából – írja a debreceni önkormányzat közleményében a dehír nyomán.

A debreceni példát több is követheti. A mentőszolgálat vezetői újragondolták a projektet és megkezdték azoknak a mentőállomásoknak az összeírását, ahol további szabad falfelületeket ajánlhatnak fel a street art művészeknek. Jelentkezni az info@mentok.hu címen lehet.

 50. születésnapját ünnepelte pénteken a Debreceni Mentőállomás.
50. születésnapját ünnepelte pénteken a Debreceni Mentőállomás.

A kerek évfordulót mentési bemutatóval, “street art” fal átadóval, szakmai előadással és emléktábla avatással is emlékezetessé tették. A helyszínen  Puskás István alpolgármester a város elismerő oklevelét adta át Ménes Dávidnak, a Debreceni Mentőállomás vezető mentőtisztjének.

Terjed a debreceni példa – magyar mentőállomások falain alkothatnak a tehetséges graffitisek