Varga Zoltán DK-s debreceni képviselő

“Miért éri meg a debreceni BMW beruházás?” Az államtitkár szerint ezt szinte magyarázni sem kell

Helyi hírek

Varga Zoltán, a DK debreceni országgyűlési képviselője a parlament hétfői ülésén azt kérdezte: miért éri meg magyar adófizetőknek a debreceni BMW beruházás? Szerinte ugyanis a gyár körüli fejlesztések a költségvetésnek 120 milliárdjába kerülnek, azaz minden egyes munkahelyre 120 milliós támogatás jut. Varga azt is megkérdezte: ellenőrzik-e a magyar hatóságok a BMW által megbízott török cég vendégmunkásainak élet- és munkakörülményeit?

Sztáray Péter államtitkár szerint a BMW-gyár jövő autóiparát hozza el Magyarországra, hiszen az első olyan gyár lesz a világon, amely a gyártás során teljesen elszakad a fosszilis energiahordozóktól, ezért nem kérdés, hogy miért éri meg a magyar adófizetőknek a beruházás. Közölte: a hatályos jogszabályok szerint kizárólag munkavállalói engedéllyel rendelkező munkavállalókat alkalmazhat a cég, és az ideiglenes lakóhelyükre vonatkozó minden építési tevékenység engedélyköteles.

Az MTI szerint Sztáray kiemelte, az építőipari munkák jelentős részét magyar székhelyű cégekre bízták.

https://debreceninap.hu/helyi/2022/11/22/alpolgarmesterevel-ruccant-ki-lipcsebe-papp-laszlo-felfedeztek-a-varos-szepsegeit-es-a-bmw-osszeszerelo-uzemet/