Ezen a napon csak 300 forint lesz a belépő a debreceni állatkertbe

Helyi hírek

„AdományoZOO Napot” napot tartanak november 26-án a Debreceni Állat- és Növénykertben. Jelképes regisztrációs díjért cserébe azt kérik, hogy a lehetőségekhez mérten mindenki hozzon magával tárgyi adományokat. A felajánlásokat a Debreceni Karitatív Testület fogadja és juttatja el a rászorulókhoz – számolt be az intézmény.

A Széles Diána alpolgármester védnöksége alatt zajló kezdeményezésen november 26-án, 9:00 és 16:00 között mindenki fejenként 300 forintos regisztrációs belépővel látogathatja sz állatkertet, ezért a jelképes jegyárért cserébe pedig mindössze azt kérik, hogy lehetőségeikhez mérten hozzanak tárgyi adományokat (édességet, gyermekkönyvet, higiénés termékeket). Az állatkertbe érkezők a bejáratnál elhelyezett „szeretetládába” helyezhetik az  apró ajándékokat, édességet a rászoruló gyerekeknek. A felajánlásokat a Debreceni Karitatív Testület fogadja, és juttatja el a rászorulókhoz.

A rendezvényt gazdag kísérőprogram színesíti majd: az egész napos látnivalót kínáló

Állatok akcióban program mellett csacsifogat, közös fenyőfaültetés és -díszítés, a Samburu panorámateraszon kialakított lélekmelegítő beszélgetőpont, zsákbamacska és ünnepváró üzenőfal várja a látogatókat, de a legkisebbek már a Mikulás kívánságládájába is bedobhatják otthon vagy a helyszíni alkotókuckóban elkészített levelüket vagy rajzukat.

A jelképes árú belépővel minden programelem díjmentes, de támogatói belépő váltására és kedvenc állatok örökbefogadására is lesz lehetőség.

Fotó: Széles Diána

Ritka madárfaj érkezett a debreceni állatkertbe – csodáld meg az abesszin szarvasvarjakat!