Főposta

Többen voltak a kevesebb postán Szegeden hétfőn

Gazdaság Helyi hírek Ország

Számos egységét bezárta, és csoportos létszámleépítést hajtott végre a Magyar Posta. 210 településen 366 – Szegeden 12 – postahivatal működését szüneteltették meg és 300 munkavállalót küldtek el.

A bezárási hullám által érintett szegedi egységekről és a helyettesítő postahivatalok nyitvatartásáról ebben a cikkben írtunk. Ebből kiderül, hogy a tizenkettőből hat ügyfeleinek a Széchenyi téri nagypostát ajánlják.

A főpostán eddig is sokan voltak, hétfőn, az első szűkített nyitvatartási napon természetesen még többen. A nyitva levő ablakok előtt hosszan kígyóztak a sorok, késő délelőtt nemigen lehetett fél órán belül megúszni egy sima csekkbefizetést. És ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a siető ügyfelet alaposan felidegesíti, ha az ő sora halad lassabban, mert éppen abba került két-három problémásabb befizető, pénzfelvevő.

És még nem beszéltünk a zöld zónás, nem éppen olcsó fizetőparkolásról…

Postai sor az egyik szegedi multinál hétfőnPostai sor az egyik szegedi multinál hétfőn – olvasói fotó.

A szűken vett hétköznapi munkaidőtől eltekintve a multik postáin eddig is hosszú volt a sor, ez hétfőtől természetesen még hosszabb lett és lesz – azért 20 ember mögé beállni már elég nagy próbatétel.

Az, hogy tényleg ideiglenesek a mostani postabezárások, vagy véglegesek, csak tavaszra derül ki. Szerintem nem nyitnak már újra.

Nyitóképen a nagyposta bejárata hétfőn. Fotó: Frank Yvette