Megkezdték az adventi előkészületeket Debrecenben – fotók

Helyi hírek

Készül az adventi kivilágítás és a Nagytemplom előtti műjégpálya Debrecen belvárosában.

Adventhez közeledvén még nem áraszt ünnepi hangulatot a Piac utca és a Kossuth tér, sőt utóbbié leginkább egy építési területhez hasonít a kordonokkal. Megvan az oka ennek is, hiszen itt kezdték el kialakítani az ilyenkor szokásos műjégpályát, habár ezzel együtt az energetikai megszorítások részeként a két jégcsarnok is be fog zárni, a Nagyerdei Stadionnál pedig egyáltalán nem lesz korcsolyázásra alkalmas helyünk. Ott jártunkkor éppen egy markoló dolgozott a helyszínen, és terítette a homokot, vélhetően a pálya alapjának kialakítása érdekében. Ha elkészül, bizonyosan nagyon népszerű lesz majd a jeges sportok kedvelőinek körében. 

Az égősorokat is elkezdték ma kitenni a fákra, a művelethez a szakemberek egy emelőkosaras járművet is segítségül hívtak. Az egyik ott dolgozó kérdésünkre elmondta, hogy legkésőbb Advent első vasárnapjára kell készen lenniük, amikor az ünnepi fényeket felkapcsolják majd. Ebben is lesz változás az utóbbi évekhez képest, ugyanis a Piac utca és a Kossuth tér közötti szakaszon lesz díszkivilágítás, és sötétedéstől csak este tíz óráig lehet majd gyönyörködni ebben a látványosságban. Az adventi vásár állandó tartozékait az árusító bódékat pedig még ezután fogják felállítani. 

– Faragó László –

Debreceni advent – idén sem marad el

Mint korábban megírtuk, az adventi programok november 26-án kezdődnek, a négy hét alatt vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek, kézműves foglalkozások és jégpálya várja a látogatókat.

A 750 négyzetméteres nagyságú jégpálya mindennap nyitva tart, és a különböző tematikájú esteken jégdiszkóval várják a korizókat: ’60-as és ’70-es évek stílusban, sci-fi diszkóval és további válogatásokkal készülnek a DJ-k esténként a jeges koreográfiákhoz.

A programkínálatban gyerekek és felnőttek számára szóló események váltják egymást a színpadokon: a városba érkezik többek között Csemer Bogi, Gájer Bálint és a HoneyBeast, fellép a Kodály Filharmónia és a Szent Efrém Férfikar, a gyerekeket a Garagulya Gólyalábas, a Langaléta, a Lángoló Csigák és az Agyagbanda szórakoztatja. A Kossuth téren található majd az Adventi Kuckó, ahol bárki felfedezheti a kézzel készített ajándékok csodáját. 

További részletek ebben a cikkben.

Debreceni adventi vásár: kezdődnek az előkészületek, hatással lesz a villamosok közlekedésére is