Debreceni BMW alapkőletétel

Fejenként 20 ezer forintunkba került eddig a debreceni BMW-gyár, és hol van még a vége? Papp László kérdéseket kapott Varga Zoltántól

Helyi hírek

“Közpénzből már megközelítőleg 200 milliárd forintunkba került a gyár építése, holott tetemes, két év csúszással, még csak idén nyáron rakták le az alapkövét” – írja Facebook-bejegyzésében Varga Zoltán, a DK debreceni országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus számításai szerint ez az összeg munkahelyenként 200 millió forintot jelent, azaz a csecsemőtől az aggastyánig minden magyar polgárnak már most 20000 forintjába kerül a beruházás, “és hol van még a vége”.

Varga Zoltán azt is kifogásolja, hogy a beruházást egy “török megacég” végzi majd, és vélhetően magyar dolgozók helyett távol-keleti vendégmunkásokkal, éhbérért, bódévárosokban, embertelen körülmények között robotoltatva őket.

Több ezer vendégmunkás érkezhet Debrecenbe a BMW-hez, az ellenzék úgy tudja, konténervárost építenek nekik

A képviselő kérdeseket fogalmazott meg Papp László polgármesterhez:

– 𝙏𝙤̈𝙧𝙩𝙚́𝙣𝙩-𝙚 𝙗𝙖́𝙧𝙢𝙞𝙡𝙮𝙚𝙣 𝙚𝙡𝙤̋𝙯𝙚𝙩𝙚𝙨 𝙩𝙖́𝙟𝙚́𝙠𝙤𝙯𝙩𝙖𝙩𝙖́𝙨 𝘿𝙚𝙗𝙧𝙚𝙘𝙚𝙣 𝙫𝙖́𝙧𝙤𝙨 𝙫𝙚𝙯𝙚𝙩𝙤̋𝙞 𝙛𝙚𝙡𝙚́, 𝙖𝙠𝙖́𝙧 𝙖 𝘽𝙈𝙒, 𝙖𝙠𝙖́𝙧 𝙖 𝙠𝙤𝙧𝙢𝙖́𝙣𝙮𝙯𝙖𝙩 𝙧𝙚́𝙨𝙯𝙚́𝙧𝙤̋𝙡, 𝙝𝙤𝙜𝙮 𝙢𝙞𝙡𝙮𝙚𝙣 𝙛𝙚𝙡𝙩𝙚́𝙩𝙚𝙡𝙚𝙠 𝙢𝙚𝙡𝙡𝙚𝙩𝙩, 𝙢𝙞𝙡𝙮𝙚𝙣 𝙙𝙤𝙡𝙜𝙤𝙯𝙤́𝙞 𝙤̈𝙨𝙨𝙯𝙚𝙩𝙚́𝙩𝙚𝙡𝙡𝙚𝙡 𝙠𝙞́𝙫𝙖́𝙣𝙟𝙖́𝙠 𝙖 𝘽𝙈𝙒 𝙜𝙮𝙖́𝙧 𝙚́𝙥𝙞́𝙩𝙚́𝙨𝙚́𝙩 𝙚𝙡𝙫𝙚́𝙜𝙚𝙯𝙣𝙞?

– 𝙏𝙤̈𝙧𝙩𝙚́𝙣𝙩-𝙚 𝙨𝙯𝙚𝙧𝙯𝙤̋𝙙𝙚́𝙨𝙠𝙤̈𝙩𝙚́𝙨, 𝙚𝙡𝙤̋𝙯𝙚𝙩𝙚𝙨 𝙝𝙖𝙩𝙖́𝙨𝙩𝙖𝙣𝙪𝙡𝙢𝙖́𝙣𝙮 𝙖 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙨𝙤𝙠𝙣𝙖𝙠 𝙠𝙞𝙖𝙡𝙖𝙠𝙞́𝙩𝙖𝙣𝙙𝙤́ „𝙗𝙤́𝙙𝙚́𝙫𝙖́𝙧𝙤𝙨” 𝙢𝙚𝙜𝙚́𝙥𝙞́𝙩𝙚́𝙨𝙚́𝙣𝙚𝙠, 𝙞𝙣𝙛𝙧𝙖𝙨𝙩𝙧𝙪𝙠𝙩𝙪́𝙧𝙖́𝙟𝙖́𝙣𝙖𝙠 𝙠𝙞𝙖𝙡𝙖𝙠𝙞́𝙩𝙖́𝙨𝙖́𝙫𝙖𝙡 𝙠𝙖𝙥𝙘𝙨𝙤𝙡𝙖𝙩𝙤𝙨𝙖𝙣? 𝙃𝙖 𝙞𝙜𝙚𝙣, 𝙖𝙯 𝙤̈𝙣𝙠𝙤𝙧𝙢𝙖́𝙣𝙮𝙯𝙖𝙩 𝙧𝙚́𝙨𝙯𝙚́𝙧𝙤̋𝙡 𝙠𝙞 𝙫𝙤𝙡𝙩 𝙖𝙯 𝙖𝙡𝙖́𝙞́𝙧𝙤́?

– 𝙃𝙤𝙡 𝙠𝙞́𝙫𝙖́𝙣𝙟𝙖 𝙖 𝙗𝙚𝙧𝙪𝙝𝙖́𝙯𝙤́ 𝙖 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙨𝙤𝙠 𝙨𝙯𝙖́𝙡𝙡𝙖́𝙨𝙖́𝙩, 𝙖 𝙗𝙤́𝙙𝙚́𝙫𝙖́𝙧𝙤𝙨𝙩 𝙛𝙚𝙡𝙚́𝙥𝙞́𝙩𝙚𝙣𝙞?

– 𝘼 𝙩𝙚𝙧𝙪̈𝙡𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙜𝙛𝙚𝙡𝙚𝙡𝙤̋𝙨𝙚́𝙜𝙚́𝙩 𝙫𝙞𝙯𝙨𝙜𝙖́𝙡𝙩𝙖-𝙚 𝙖𝙯 𝙤̈𝙣𝙠𝙤𝙧𝙢𝙖́𝙣𝙮𝙯𝙖𝙩 𝙗𝙖́𝙧𝙢𝙞𝙡𝙮𝙚𝙣 𝙫𝙤𝙣𝙖𝙩𝙠𝙤𝙯𝙖́𝙨𝙗𝙖𝙣 (𝙠𝙤̈𝙯𝙚𝙜𝙚́𝙨𝙯𝙨𝙚́𝙜𝙪̈𝙜𝙮𝙞, 𝙠𝙤̈𝙯𝙡𝙚𝙠𝙚𝙙𝙚́𝙨𝙞, 𝙞𝙣𝙛𝙧𝙖𝙨𝙩𝙧𝙪𝙠𝙩𝙪𝙧𝙖́𝙡𝙞𝙨, 𝙨𝙩𝙗)

– 𝘼 𝙨𝙯𝙪̈𝙠𝙨𝙚́𝙜𝙚𝙨 𝙚𝙣𝙜𝙚𝙙𝙚́𝙡𝙮𝙚𝙯𝙩𝙚𝙩𝙚́𝙨𝙞 𝙚𝙡𝙟𝙖́𝙧𝙖́𝙨𝙤𝙠𝙖𝙩 𝙚𝙡𝙞𝙣𝙙𝙞́𝙩𝙤𝙩𝙩𝙖-𝙚 𝙖𝙯 𝙤̈𝙣𝙠𝙤𝙧𝙢𝙖́𝙣𝙮𝙯𝙖𝙩, 𝙝𝙖 𝙞𝙜𝙚𝙣, 𝙢𝙞𝙡𝙮𝙚𝙣 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙢𝙚́𝙩𝙚𝙧𝙚𝙠𝙠𝙚𝙡, 𝙚́𝙨 𝙠𝙞𝙣𝙚𝙠 𝙖𝙯 𝙪𝙩𝙖𝙨𝙞́𝙩𝙖́𝙨𝙖́𝙧𝙖?

Ha érkezik válasz, frissítjük a cikket.