Szabados Ágnes könyvesboltja Szegeden

A Reggeli műsorvezetőjeként folytatja az RTL-nél Szabados Ági

Gazdaság Helyi hírek Kultúra Ország

A szegedi egyetemen is tanító Szabados Ági nyolc év után úgy döntött, felhagy a híradózással, a továbbiakban a Reggeli műsorvezetőjeként láthatják majd az RTL nézői. Az rtl.hu-nak adott interjúban elmesélte, mi vezetett az elhatározásához.

– Nem vagyok az a korán kelő típus, és akkor még enyhén fogalmaztam. Egyike ez is az előttem álló kihívásoknak, de úgy éreztem, épp erre van szükségem. Új helyzetekben szeretném kipróbálni magam, és erre a Reggeli tökéletes. Igen, a régi rémálmot, hogy lekésem az RTL Híradót, lassan felválthatja az új rémálom, hogy lekésem a Reggelit, mert elalszom. Ígérem, nem fog valóra válni – nyilatkozta.

Egy híradós sosem mondhat véleményt, ez a szakma alapja. A Reggeli műsorvezetőjeként viszont módja lesz erre. – Ez lesz a másik óriási változás a reggeli kelés mellett. Kíváncsi is vagyok, mennyire fogom magam kontrollálni, vagy épp mennyire nem. Azért nem teljesen idegen ez a helyzet, hiszen az elmúlt évek során nem csak híradós voltam. Van egy könyves énem is, sok irodalmi témájú, könyves interjút készítetek, ebbe pedig belefér a saját véleményem, ízlésem, a világlátásom is. (Szegedi könyvesboltjának nyitásáról itt írtunk.) A Reggeli persze egy jóval szélesebb spektrum, rengeteg témalehetőséggel – mondta.

Egy híradósnak nem igazán lehetnek érzései, a Reggeli szabadabb műfaj. – Szoktam is mondani a Szegedi Egyetemen, ahová visszajárok híradózást tanítani, hogy érzék kérdése is, tudod-e minden helyzetben tartani a három lépés távolságot. Úgy, hogy közben azért robot se légy, de a véleményed sem ülhet ki az arcodra. Belém ivódott, hogy híradósként mit lehet és mit nem. Nem nevethetem el magam, nem sírhatom el magam, és még sorolhatnám, mit nem lehet – nyilatkozta.

Megtanulta fegyelmezni magát. Most épp ebből az önkontrollból kell visszavennie, hogy ne egy fegyelmezett híradós üljön be a Reggelibe…

Nyitóképen a szegedi könyvesboltjában, fotó: Frank Yvette