Síró kisfiú

Szexuálisan zaklatta a diákokat egy debreceni iskola gyermekfelügyelője – felmentésért fellebbezett a bíróságon

Helyi hírek

Nyilvános ülésen tárgyalja a Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa november 10-én, csütörtökön 9 órától azt az ügyet, amelynek vádlottja egy debreceni iskola egykori gyermekfelügyelője.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2022 márciusában T. Gy vádlottat folytatólagosan elkövetett, 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette, 3 rendbeli szexuális erőszak bűntette, rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és rendbeli szexuális visszaélés bűntette, továbbá gyermekpornográfia bűntette és rendbeli  kiskorú veszélyeztetés bűntette miatt 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Ebben a debreceni iskolában zaklatott kisfiúkat egy gyermekfelügyelő

Ezen felül a bíróság végleges hatállyal eltiltotta a férfit minden, 18 év alatti személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől. A vádlottat gyermekprostitúció kihasználása bűntette miatt emelt vád alól a törvényszék felmentette.

Az ítélet rendelkező részét a Debreceni Törvényszék nyilvánosan hirdette ki, azonban az indoklás már zárt tárgyaláson folytatódott. A nyilvánosság kizárására erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő kiskorú személyek, kímélete védelme érdekében került sor.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott gyermekfelügyelőként dolgozott egy kollégiumban. 2015 és 2017 között munkaköre és feladata ellátása során szexuálisan zaklatta a tanulókat.