Optimalizált menetrend-módosításra készül a DKV

Helyi hírek

A szeptemberben bevezetett rendkívüli menetrend tapasztalatait és az utasok visszajelzéseit figyelembe véve a DKV Zrt. optimalizált menetrendet vezet be. Ennek első üteme 2022. november 02-án, szerdán kezdődik.   

A szeptemberi módosítást a Társaság az utasszámlálási adatokat, a pandémia és az elmúlt időszak inflációs hatásait, az üzemanyagárak jelentős emelkedését, valamint az országos és a debreceni közösségi közlekedés működtetésében is fennakadásokat okozó munkaerőhiányt figyelembe véve vezette be.

2022. november 02-án, szerdán üzemkezdettől, az alábbi menetrendmódosításokat vezetik be, mely a közeljövőre vonatkozó intézkedések első üteme.

13-as autóbusz
A 13-as autóbusz szabad-és munkaszüneti napokon, a hajnali első és az éjszakai utolsó járat kivételével, 13A jelzéssel közlekedik a Doberdó utca és Pallag között, érintve a Klinikákat is. A módosítás bevezetésével lehetővé válik az átszállás az 1-es és 2-es villamosvonalakra.

34/35/35Y/36-os autóbuszok
Józsa és Debrecen között ezentúl 34A, 35A, 35YA, 36A viszonylatjelzéssel is szállítanak majd utasokat az autóbuszok. Ezek a járatok nem érintik a helyközi autóbusz-állomást, a Segner térig közlekednek. Ugyanakkor, forgalomban maradnak a 34, 35, 35Y, 36-os járatok is, amelyek az iskola és a munkaidő kezdetéhez, illetve azok végéhez igazítva közlekednek majd a helyközi autóbusz-állomás érintésével.

4-es trolibuszok
A 4-es trolibuszjáratok a továbbiakban szabad és munkaszüneti napokon nem közlekednek. Ennek oka a járatok alacsony kihasználtsága, illetve az, hogy a 4-es trolibuszokkal részben párhuzamosan közlekedik a 19-es autóbusz. Az átszállás nélküli kapcsolat megmaradt a belváros és a Dobozi lakótelep között.

– DKV –

Utasszámlálás: a DKV két buszvonalon sűríti a járatokat