Lombkorona sétény Makó

Októberi programajánlat: Lombkorona sétány Makó

Helyi hírek Ország Party Zone

A makói Lombkorona sétány minden évszakban más arcát mutatja, ősszel például csodálatosan színes, kitűnő program hétköznap és hétvégén is. A néhány napos átmeneti lehűlés után gyönyörű hétvége ígérkezik, és a hónap végéig 20 fok közelében maradhat a csúcshőmérséklet. Mi ez, ha nem kiránduló idő?

A makói lombkorona sétány egy másik világba kalauzol el bennünket. A rendszeres természetjáróknak nem jelent újdonságot az erdő látványa, a hangok, az illatok, ám nekik és az erdőt ritkábban felkeresőknek is újszerű élményt jelenthet a fák koronáinak világát testközelből is megismerni.

– Minél magasabbra jutunk a lombkorona felső szintjei felé, annál inkább megváltozik körülöttünk a világ, más élőlények, madarak jelennek meg, de még ugyanaz a faóriás is más arcát mutatja nekünk fent, a lombkoronák szellős, napfényes ágai közt, mint alulról, az avartakaró és a vastag törzsek felől szemlélve – írja kedvcsinálónak a lombkoronasetany.hu.

Találkozhatunk függőhíddal, megpihenhetünk a Hagymaterasz árnyas részein, felmehetünk a kilátótoronyba a gyönyörű panorámájáért, vagy éppen kipróbálhatjuk a lejutás leggyorsabb módját, a vállalkozó kedvűeknek készült csőcsúszdát.

A sétány körülbelül 10 perc alatt végigjárható, de ez sokkal többnek tűnik, főleg, ha hosszabban elidőzünk valamelyik pontján. És persze alatta, a Maros partján is tehetünk egy kiadós sétát – érdemes kihasználni a jó időt!

-ka-

A szerző fotói