Utolsó perces góllal búcsúzott a kupától a Szeged-Csanád GA

Helyi hírek Ország Sport

A hosszabbításban szenvedtet vereséget a MOL Magyar Kupában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Budafok vendégeként szerdán.

Mindkét csapat több helyen változtatott a vasárnapi bajnoki meccsen pályára lépő kezdőjén, lehetőséget adva a kevesebbet játszóknak. Így került a Szeged kezdőcsapatába nagyon hosszú idő után Daru, több hét után először Beronja is.

Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott, a nagyobb helyzetek számát tekintve 2-1-re vezetett a Budafok. Mindkét csapat nagyon vigyázott, hogy ne kapjon gólt, így a tizenhatos környékén nagyon szigorúan védekeztek.

A második félidőt a Szeged aktívabban, de komolyabb helyzetig nem jutott. Mindkét csapatnak esélye volt gólt szerezni, a hajrában egészen komoly helyzetek maradtak ki, de gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban inkább a küzdelem, mintsem a játék dominált. Többet birtokolták a labdát a vendégek, és több lehetőségük volt, mégis a hazaiak szereztek gólt. A 120. percben Kovács szögletét Csonka lőtte a hosszú felé, a lecsorgó labdát pedig Soltész passzolta a hálóba.

A csapat ezzel a meccsel búcsúzott a MOL Magyar Kupától, folytatás szombaton 15 órától a bajnokságban, hazai pályán a Kozármisleny ellen.

Budafoki MTE-Szeged-Csanád GA 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)
Gólszerző: Soltész (120′)

Alekszandar Sztevanovics: Döntőnek bizonyult, hogy rendes játékidő utolsó perceiben két helyzetet is kihagytunk. Ilyen a futball: ha kihagyod a helyzeteket, az élet megbüntet. Megyünk tovább, hiszek a játékosokban és a következő meccsre koncentrálunk. Bosszant, ahogy kikaptunk és sajnálom a játékosokat, sok energiát fektettek a mai meccsbe. Remélem megtanuljuk a leckét.