Ideiglenesen bezárják a Júlia Fürdőt és a Hotel Fürdőház wellness részlegét

Helyi hírek

A Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. 2022. október 10-től az energiaárak drasztikus emelkedése miatt átmenetileg, határozatlan időre bezárja a nyíregyházi Júlia Fürdőt, valamint a Hotel Fürdőház wellness részlegét. – közölte a Sóstó – Gyógyfürdők Zrt.

A bezárást gazdasági okokkal indokolta cég. A szabad piaci ügyfeleknél mindig október 1-től kezdődik a következő gázév, ami a következő év szeptember 30-ig tart. A cégek és vállalkozásoknak szeptember 1-ig kell szolgáltatót találniuk, akiktől vételezik a gázt. Mivel a földgáz és az áram díja is jelentősen megemelkedett emiatt a földgáz esetében a korábbi 3.703 Ft/GJ ár helyett 59.345, – Ft/GJ áron kapja a továbbiakban a fürdő a földgázt, míg az áram esetében a korábbi ár négyszeresét kell fizetniük október 1-től. A villamos energiához kapcsolódó rendszerhasználati díjak is jelentősen emelkedtek, az őszi-téli fűtési szezonhoz közeledve a megemelkedett költségek a kiadások olyan drasztikus mértékű megemelkedését eredményezik, amit a működés során a fürdő már nem tud kigazdálkodni, ezért hogy működőképes maradjon bizonyos szolgáltatásokat ideiglenesen felfüggeszt.

Az Önkormányzattal egyeztettek arról, hogy magas energiaárak ellenére az Aquarius Élményfürdő, valamint az Aquarius Fürdőgyógyászat meghatározatlan ideig, de továbbra is fogadja Vendégeit.

A Júlia Fürdőben, valamint a Hotel Fürdőházban előre megvásárolt jegyek, ajándékutalványok és 10-, valamint 15 alkalmas bérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében, a jegyek, ajándékutalványok és bérletek érvényességi ideje szerint felhasználhatók.

A Júlia Fürdőben előre megváltott úszóbérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében alkalmanként plusz 1.000 Ft belépődíj megfizetése mellett használhatók fel fürdőszolgáltatás igénybevételének céljából, avagy a bérlet Tulajdonosának kérésére a még fel nem használt alkalmak arányos díját a 4431, Nyíregyháza, Szódaház utca 18 sz. alatt, hétfőtől – péntekig, 08.00 – 15.30 óra között visszatérítik.