Zúgnak a gépek Kerekestelep fő ütőerén

Helyi hírek

Ahogy arról szeptember elején beszámoltunk nagyfelületű aszfaltozást kezdődött a Szávay Gyula utcán – tette közzé Debrecen önkormányzata szerdán.

A felújítás bruttó 27,5 millió forintba kerül és az időjárási körülményektől függően várhatóan 2-2,5 hét alatt készül el. A beruházáshoz szükséges fedezetet az önkormányzat teljes egészében saját forrásból biztosítja.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a mostani felújítás 453 métert érint a Szávay Gyula utca eggyik oldalán. Az utca a Kerekestelep fő ütőere, egyfajta gyűjtő és elosztó utca, amelyen naponta több ezer autó halad végig, továbbá ezen az útvonalon halad a 44-es autóbusz is – hangsúlyozta a Vadon Balázs önkormányzati képviselő az utcán tartott sajtótájékoztatón kedden.

Az eseményen Pósán László parlamenti képviselő elmondta: „A debreceni gazdaság nagymértékű fejlődésével, egyre több pénzt lehet fordítani az utak felújítására.


Ebből a keretből például járdák építését, csapadékvíz-elvezetést, játszóterek felújítását, iskolák bővítését is tudjuk finanszírozni. Az a fontos, hogy a hétköznapi életet, a sok szempontból jelentősen, minőségi értelemben befolyásoló beruházásokra helyezzük a hangsúlyt.”

Fotók: Debrecen önkormányzata / Vadon Balázs / Pósán László