A hétfői ülésén döntött a Nyíregyháza MJV Idősügyi Tanácsa az időseknek járó juttatásokról

Helyi hírek

Hétfőn ülésezett Nyíregyháza MJV Idősügyi Tanácsa, melyen dr. Ulrich Attila alpolgármester is részt vett. Az ülésen a buszmegállók árnyékolásával kapcsolatos felmérésről, az Állatparki örömsétáról, valamint a Nyugdíjas Parlament munkájában való részvételről és a karácsonyi csomag összeállításáról is egyeztettek.


A karácsonyi csomaggal kapcsolatban tanácsot kértünk a Tanácstól, a tartalomra vonatkozóan, ez persze sokkal bonyolultabb, mintsem hogy elmondjuk, mi van benne, viszont ezt az elmúlt évek tapasztalatai szerint is komolyan akarja venni az önkormányzat, amellett, hogy Magyarországon nincs másik olyan nagyváros, amely 25 ezer nyugdíjas számára karácsonyi csomagot adna ajándékba. Legalább ilyen fontos és kedvelt kérdés a szépkorúak körében az Idősek Világnapja alkalmából szervezett séta az állatparkban, melyet szeptember 30-ára, péntekre tervezünk egy nappal az október elsejei világnap előtt.” –mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester

A szeptember végén ingyenesen mehetnek majd be az idősek az állatparkba a szokásos évenkénti sétára, valamint ajándékokkal is készülnek majd számukra.