Szabó Bálint a gazdatüntetésen

Szabó Bálint ezúttal Budapesten torlaszolt autójával

Helyi hírek Ország Rendőrség

Szabó Bálint megint hallatott magáról. A szegedi önkormányzati képviselő a Budapesten avatott határvadászok kapcsán követelte a helyszínen, hogy a miniszterelnök mondjon le. Az máig nem derült ki, hogy az eseményt Szegedről miért költöztették Budapestre.

Az avatás körül visszafogott készültséget lehetett látni, mindössze néhány tucat rendőr fogadta a miniszterelnöki autót, de aztán jött Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, hogy átmenetileg megbénítsa a Kerepesi út forgalmát. – Ő az autójával megpróbált behajtani a rendőrségi központba, ám a kapuban egy osztag az útját állta – írta a nepszava.hu.

Egy nemzeti színű szalagra kötött sípot folyamatos fújó képviselő autójával eltorlaszolta egy időre a Kerepesi út egyik sávját a központ előtt. A portál kérdésére, hogy mi a célja ezzel, Szabó Bálint annyit válaszolt, hogy azt akarja, hogy Orbán Viktor mondjon le. – A rendőrök végül igazoltatták Szabó Bálintot, majd a képviselő némi üvöltözés után, hogy ne érjenek hozzá a rendőrök, elhajtott az autójával – írta a nepszava.hu.

Arra egyelőre nem adott magyarázatot sem a Miniszterelnökség sem a Belügyminisztérium, hogy mi okozta a hét eleji kavarodást az eredetileg Szegedre meghirdetett, végül Budapestre áthelyezett határvadász-avató körül.

Nyitókép: Szabó Bálint a gazdák nélküli gazdatüntetésen Budapesten.