Szeged-Csanád GA

Hatgólos döntetlen a Szeged-Békéscsaba rangadón

Helyi hírek Sport

Hatalmas küzdelemben kétszer is vezetett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a végén viszont a hazaiaknak kellett egyenlíteni a szomszédvár Békéscsaba ellen.

Nagyszerű hangulat fogadta a pályára lépő csapatokat, szép számmal érkeztek a szurkolók a Szent Gellért Fórumba a dél-alföldi derbire. Kiegyenlített volt a játék a mérkőzés elején, majd a 21. percben Könczey beadása után Bíró lőtt kapásból kapura, a labda a bal felső sarokban kötött ki, szépségdíjas találat. 1-0.

A játék képe a gól után sem változott, ám az eredmény 10 perc után igen. A 31. percben szépen hozták ki a labdát a vendégek, majd Czékus lőtte el nagyjából 20 méterről, a labda megpattant és védhetetlenül vágódott a hazaiak kapujába. 1-1.

A 41. percben Gajdost rúgták fel a büntetőterületen belül, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, Bíró pedig higgadtan értékesítette a büntetőt. 2-1.

A második félidőben, az 51. percben ismét a békéscsabaiaknak volt szerencséjük, Puskás lövése pattant meg és került a labda a Szeged kapujába. 2-2.

A második kapott gól után lendületesebben és veszélyesebben támadtak ahazaiak, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A 70. percben egy szépen vezetett vendég támadás végén Hamed talált a kapuba közvetlen közelről. 2-3.

A hajrában jött a csattanó, Haruna 26 másodperccel a pályára lépése után, a 83. percben egy szöglet után remekül robbant be és közvetlen közelről egyenlített. 3-3

Folytatás jövő vasárnap a Soroksár ellen idegenben.

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Vezettünk, többször is jól álltunk, ám utána visszaesett a produkció. Ezt kihasználta a Csaba, és fordított. Kemény perióduson mentünk keresztül, amikor vezetett az ellenfél, de a csapat karakterét mutatja, hogy kiegyenlítettünk. Most azt mondom, hogy két pontot elveszítettünk.

SZEGED-CSANÁD GA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 3–3 (2–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 3100 néző. Vezette: Pillók Ádám (Sinkovicz Dániel, Tökés Róbert)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Beronja (Kővári, 73.) – Simon Á. (Haruna, 83.), Sipos Sz. (Rédling, 60.) – Pintér Á. (Farkas A., 60.), Szatmári L., Gajdos – Bíró B. (Kundrák, 60.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás G., Fazekas L., Albert L., Mikló – Váradi (Máris, 68.), Zvara (Szabó Cs., 87.), Kitl M., Horváth P. (Lukács, 87.) – Hamed (Szalai, 77.), Czékus (Talpalló, 77.). Vezetőedző: Brlázs Gábor
Gólszerzők: Bíró B. (21., 40. – 11-esből), Haruna (83.), ill. Czékus (31.), Puskás G. (51.), Hamed (70.)

Nyitókép: szeged-grosicsakademia.hu