Nem nyitott ki az általános iskola Hajdúviden a magas energiaárak miatt

Helyi hírek

Nem kezdődött meg a tanítás csütörtökön a hajdúvidi általános iskolában. A tankerület a döntést a növekvő energiaárakkal indokolta. A diákoknak a tíz kilométerre lévő Hajdúböszörménybe kell majd járniuk.

Az RTL Klub Híradójának riportja szerint a döntésről értesítették néhány napja az ott tanuló 19 gyerek szüleit. A szülői munkaközösség vezetője a csatornának azt mondta, hogy az iskolában nem gázzal, hanem vegyes tüzelésű kazánnal fűtenek. A téli időszakra szükséges szén megvan, mert tavaly véletlenül két adag érkezett, az elektromos hálózat pedig korszerűsített.

A gyerekek busszal járnak majd át Böszörménybe, amelyen egy felnőtt kíséri majd őket, de a szülők szerint ez nem elég biztonságos. A tankerület azt közölte, hogy az iskolában ebben az évben szünetel majd a tanítás, mert az épület területe nagy, de csak 19 gyerek jár oda, összevont osztályba. Azt mondják, két évvel ezelőtt ígéretet kaptak arra, hogy az iskola működhet. Úgy érzik, hogy a döntésről szóló értesítést későn kapták meg.