Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A VIDOR Fesztivál csütörtöki napján a Magna Cum Laude is fellép

Helyi hírek

A 21. VIDOR Fesztivál csütörtöki napja délután 4-től A kiskakas gyémánt félkrajcárja előadással kezdődik, de a délután hátralévő részében koncertek, előadások, zsonglőrök és bűvészek produkciói is megtekinthetők.

A programok nagy része  egy színházi programtól eltekintve ingyenesen megtekinthetők.

16:00 órától A kiskakas gyémánt félkrajcárja
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A Miskolci Csodamalom Bábszínház egy klasszikus mesét mutat be, gyermekeknek és nosztalgiázni vágyó felnőtteknek egyaránt.  A program ingyenes.

 

17:00 órától Élőszobor
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Varázs Tamás bűvész produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér- Belvárosi forgatag

 

17:30 órától Duo Trixx stand-up zsonglőrök produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

18:00 órától Red One House
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
A veresegyházi vándorzenészek egy rég elfeledett műfajt a hokum bluest modernizálták, de előadásmódjukban még a régi vaudville színházak világát idézik. Dallamos, magyar nyelvű saját szerzeményeikben dolgozzák fel a hétköznapi ember ügyes-bajos dolgait, érzelmeit, élethelyzeteit.

 

19:00 órától Ivan & The Parazol
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad
A zenekar tagjai egy olyan produkciót mutatnak be, ami nem ismer országhatárokat, ahol kompromisszumokról csak egymást közt lehet szó, ami megmutatja, hogy hogyan játsszák most a rock ’n’ rollt, amivel kreálhatnak egy saját, folyamatosan táguló zenei játszóteret. Ezen a helyen lelnek rá a szabadságra, amihez egységként és egyénenként is mindenáron ragaszkodnak. A program ingyenes.

 

19:00 órától 39 lépcsőfok
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpad
John Buchan és Alfred Hitchcock azonos című könyve és filmje alapján Patrick Barlow adaptálta a színpadra. A  39 lépcsőfok Hitchcock klasszikus filmjének színpadi változata. Egy fergeteges akcióvígjáték, melynek egyik különlegessége és humorforrása, hogy mindössze négy színész játssza az összes karaktert. Menekülés szárazon és vizen ügynökök és szörnyek között. A jegyek korlátozottan kaphatóak 4600-7100 forint közötti áron.

 

20:30 órától Magna Cum Laude
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad
A Magna Cum Laude rengeteg nagylemez, számos klip és koncertek százai nyomán jutott el a Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa alkotta, máig eredeti formáció gyulai próbaterméből, hogy a nagyszínpadok kiemelt attrakciója legyen. Lesták Marci billentyűssel és Török Máté dobossal kiegészülve a zenekar ma egyben a mély tartalmú, elgondolkodtató dalok előadója és a ház oldalát is valóban kirúgó fiatalos, lendületes közönségkedvenc bulibanda. Minden állomás, Átkozott nők, Színezd újra, Túl későn, Visszhang, Főnököm, Pálinka dal, Vidéki sanzon, Köszönet, vagy a Holnap reggel, hogy csak néhányat említsünk a zenekar megannyi sikerdala közül, melyeket szeptember 1-jén a VIDOR Fesztivál Nagyszínpadára is elhoznak a nyíregyházi közönségnek. A program ingyenes.

 

21:50-től Tűzzsonglőrök mutatják be a produkciójukat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

22:00 órától Kommuna Lux
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A Kommuna Lux az ukrajnai Ogyesszából érkezett és az „Odessa Gangsta Folk” néven a szülővárosuk közös gengszter népdalait jelenítik meg. Az odeszitákról, nagy toleranciájuk, könnyed életmódjuk és egészen különleges humorérzékük mindig is szóba került. A metropolisz világhírű jelentős zsidó életéről és arról, hogy az orosz sanzon, mint önálló műfaj szülőhelye. Ezek a dalok 2010-ben születtek. 100 évvel ezelőtt Odesszában, majd a későbbi évtizedek folyamán a sok tiltás ellenére a Szovjetunió utolsó szegletébe is eljutott ez a szeretett zene, ezt a bohém és nosztalgikus hangulatot az ukrán Fekete-tenger partjáról mára kortalan szintre emeli a kedves énekes Bagrat Tsurkan és elbűvölő zenészeinek lendületes fellépése, ezeket az örömteli dalokat és dallamokat Odesszából és egész Kelet-Európából, fűszerezett feldolgozásokban.

 

23:00 órától Dj Olasz
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
DJ Olasz lemezlovas előadása. A program ingyenes.

Új produkciók mutatkoznak be a VIDOR Fesztivál szerdai napján is

A VIDOR Fesztivál kedden is sokszínű programokat tartogat Nyíregyházának

Fotó:Vidor Fesztivál