Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A hétfői napon egy musical is látható lesz a Kossuth téren

Helyi hírek

A 21. VIDOR Fesztivál a hétfői napon a hétvégével ellentétben csak délutáni programokat kínál, de négy órától új produkciók és előadások is bemutatkoznak, amiket még nem láthatott a közönség.

A programok nagy része  egy-két programtól eltekintve szintén ingyenesen megtekinthetők. Az este folyamán több produkció zajlik majd párhuzamosan egyazon időben, a választáshoz nyújtunk egy kis segítséget, hogy mindenki megtalálja a neki való programot.

16:00 órától Tánctanoda
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
Táncos sokadalom a Tánctanodával! Vidám táncos összejövetel, könnyen tanulható táncokkal. A programon való részvétel ingyenes!

 

16:00 órától A malacon nyert királylány
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
A Majorka Színház előadása, gyermekeknek és a mesék iránt érdeklődő felnőtteknek adnak elő egy gyermekmesét. A program ingyenes.

17:00 órától Élőszobor
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

17:00 órától Színháztörténeti kiállítás megnyitó
Helyszín: Nyíregyháza Színház út 2 – Szindbád Színháztörténeti Múzeum
A VIDOR Fesztivál ideje alatt minden nap 9-17 óráig kisfilmet, kiállított emléktárgyakat, fotókat, dokumentumokat tekinthetnek meg vendégek a Szindbád Színháztörténeti Múzeumban. vezetett kiállításban is részt vehetnek az érdeklődők. A megnyitó időpontjától kezdődően – mely augusztus 29-én, hétfőn 17 órától lesz, a VIDOR Fesztivál ideje alatt a tárlatra a belépőjegy ára egységesen 500 Ft, melyet a helyszínen lehet megvásárolni.

 

17:00 órától Scapin furfangjai
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara
Moliére színdarabját viszik színpadra Dénes Viktor rendezésében, a vígjátékban Scapin a hű szolga történetét mutatják be. Az előadásra a jegyek elfogytak.

 

17:30 órától Kiss Kata & Halasi Márk hullahopp produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér- Belvárosi forgatag

 

18:00 órától Madmike
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
A zenekar hivatalosan 2018 év vége óta létezik. Színre lépésük óta két lemezük jelent meg. A zenekar a 60-as évektől napjainkig tartó stílusokat játszik,és kortárs zajosabb gitárzenék hatásai is megjelennek a műveikben.

 

18:00 órától Bonilevine
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
A grunge/alternative rock műfajt képviselő Bonilevine 2021 elején alakult meg és azóta két kislemezt jelentettek meg. A csapat eddig olyan helyeken játszott, mint a budapesti Riff, a Turbina és a Szimpla Kert, 2022 elején pedig valóra vált első hazai turnéjuk vidéki városokban is.

 

19:00 órától Énekes madár
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Nagyszínpad
A Tamási Áron műve alapján készült darabot Tege Antal rendezésében különleges zenei és képi megoldásokkal fonva, élő zenével és négytagú kórussal élvezhetik a nézők. A jegyek 4600-7100 forint közötti áron korlátozottan kaphatóak.

 

19:30 órától Duo Trixx stand-up zsonglőrök produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

20:00 órától A padlás – Veres 1 Színház
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad
Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter műve alapján készült musical. „Most a Veres 1 Színházban is megelevenednek a csodák, a varázslatok és a fantasztikus mese szellemekről és földi halandókról. Az is a csodadolgokhoz tartozik, hogy remek színészek játsszák a darabot. A siker titka elsősorban a mű és játszói, valamint természetesen a velünk együtt „játszó” közönség!” – Böhm György rendező. Az előadás ingyenes.

 

21:50-től Tűzzsonglőrök mutatják be a produkciójukat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

22:00 órától Tornóczky All Access
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
Tornóczky Ferenc zenekara alapvetően bluest játszik, de más stílusok is hatottak a zenekarra. Tornóczky Ferencet a P. Mobilból, vagy éppen a Garami Funky Staff zenekarokból ismerheti a közönség. A program ingyenes.

 

23:00 órától Dj Chad
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
DJ Chad lemezlovas előadása. A program ingyenes.

Vasárnap ByeAlex és Ganxsta Zolee is fellép a VIDOR Fesztiválon

A szombati napra is változatos programokat tartogat a VIDOR fesztivál

fotó:Vidor Fesztivál