Palkovics László

Palkovics László is előad a szegedi meteorológiai vándorgyűlésen

Egyetem Gazdaság Helyi hírek

Mondják, élet a legnagyobb rendező. A ma kezdődő szegedi meteorológiai vándorgyűlés pénteki előadója az a Palkovics László miniszter lesz, aki néhány napja „lefejezte” az OMSZ-t.

 

A meteorológia és a klimatológia legújabb kihívásainak megvitatására vándorgyűlést tart a Magyar Meteorológiai Társaság a héten Szegeden, az előadás-sorozat hivatalos programja szerint pénteken délelőtt 10 órától Palkovics László technológiai és ipari miniszter is előadást tart az éghajlat szekcióban – szúrta ki a telex.hu.

Mint azt portálunk is megírta Palkovics éppen a héten menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát, miután a bizonytalan időjárási helyzet miatt elmaradt az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték.

A Magyar Tudományos Akadémia tagjai szerint Palkovics László méltatlanná vált a tudomány eszményéhez, a Stádium 28 Kör felháborodottan tiltakozik az OMSZ vezetőinek elbocsátása miatt. A meteorológusok már korábban példásan összezártak, erről itt írtunk.

A miniszter fellépésének a hírére a szegedi Momentum bejelentette, szolidaritási akciót, figyelemfelhívó villámcsődületet szervez augusztus 26-án, pénteken 10 óra 15 perckor az SZTE BTK főépületénél. Szerintük Palkovics László felszólalása csak augusztus 20-a után került be a hivatalos programba, miután az általa menesztett Radics Kornéliát kivették a felszólalók közül. A végleges programot itt olvashatják.