Tessék engem elrabolni film

Különdíjjal jutalmazták a tessék engem elrabolni című szegedi alkotást a Bujtor István Filmfesztivalon

Helyi hírek Kultúra

Bujtor István-díjat négy film, életműdíjat Koltai Róbert színész, rendező kapott a vasárnap, Balatonszemesen zárult Bujtor István Filmfesztiválon – szép sikert ért el a Szeged Televízió és a Pinceszínház közös alkotása is.

A zsűri a Bujtor István-díjat a nagyjátékfilmek közül a TulipánTündér Film & Event Productions Kft. mozifilmjének, a Szabó Győző életrajzi ihletésű könyvéből született, Illés Gabriella producer és Herendi Gábor rendező által jegyzett Toxikoma, a kisjátékfilm kategóriában a Karácsony Gergely, Cserhalmi György, Kertész Janka, Vándor Éva, Szemerédi Bernadett és Rajkai Zoltán főszereplésével készült, Venczel Zsolt rendezte Akarsz-e játszani? című alkotásnak ítélte oda – áll a szervező Latinovits Emlékmű Alapítványnak és a Magyar Versmondók Egyesületének az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Az augusztus 18. és 21. között tartott fesztiválon számos más elismerést is átadtak. A játékfilmek és fikciós kísérleti alkotások között a műfajok bravúros használatáért a Háttérzene szorongáshoz, a szabad történetmesélésért a Limonádé kapott díjat, a közösségi filmezés különdíját a Szeged Televízió Tessék engem elrabolni! című filmjének ítélték oda, a legjobb operatőr Faragó Péter lett a Kedvelem és az Akarsz-e játszani? című filmek készítésében végzett munkájáért.

A filmfesztiválra 147 nevezett alkotás közül 104 film került a hivatalos versenyprogramba, ezek közül 80 alkotást láthattak a nézők, az esemény programjaira több ezren voltak kíváncsiak – olvasható a szervezők közleményében.

Nyitókép: egy “kocka” a szegediek filmjéből.