Aranyérmes a Nádas, Kopasz kajakkettes 500 méteren

Aranyérmes a Nádas, Kopasz kajakkettes 500 méteren

Helyi hírek Sport

A magyar versenyzők újabb érmeket, egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot szereztek a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon vasárnap.

A kora délutáni döntős blokkban a Nádas Bence, Kopasz Bálint kajakos páros győzött 500 méteren, ugyanezen a távon a kajakos Rendessy Eszter második lett, míg a Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dóra összeállítású kajaknégyes a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A három magyar első helyet hozó délelőtt után öt olimpiai szám döntőjével folytatódott a program az Olimpiai Regatta Központban.

Nádas Bence és Kopasz Bálint – utóbbit igazi sztárként kezelik itt az Eb-n, rengetegen kérnek interjút tőle – friss világbajnokként érkeztek Münchenbe, és most is a győzelem volt a céljuk. A futam aztán eleinte nem úgy nézett ki, hogy ez sikerülni fog nekik, a németek ugyanis nagyon bekezdtek, a magyarok féltávnál csupán a negyedik helyen lapátoltak.

A táv második felében azonban Kopaszék megmutatták, hogy mit tudnak, miközben a lelátó közönsége már a hazai egységet látta elsőként a célban, méterről méterre jöttek fel, az utolsó húsz-harminc méteren már az ő hajójuk orra volt előrébb, és végül ledolgozva egyhajós hátrányukat a vb után ismét parádés győzelmet arattak.

Mint ismert, az 1000 méteren is győztes “algyői-szegedi” Kopasz Bálint jelenleg győri színekben versenyez, Nádas Bence azonban a napfény városában, a MVM Szeged Vízisport Egyesületnél.

Fotó: Koszticsák Szilárd – MTI