Vízmű párakapu

Közel félmilliárdos eredménnyel zárhatja az évet a Szegedi Vízmű

Gazdaság Helyi hírek

A sajtóban megjelent állításokkal ellentétben a Szegedi Vízmű Zrt. 400-450 millió Ft-os eredménnyel fogja zárni az idei évet – írta portálunkhoz is eljuttatott közleményében a társaság.

Hangsúlyozták, a Szegedi Vízmű az Önkormányzat részére 1,6 milliárd forintos éves bérleti díjat fizet a víziközmű eszközök használatért.

– Társaságunk a vásárolt villamos energia mennyiségét a 2019-es  9 millió kWh-ról 4 millió kWh-ra  csökkenti az idei évre – írták.  Ezt a megtakarítást a városi Szennyvíztisztító telepen a biogáz előállítás fokozásával, új gázmotor telepítésével és az ezzel előállított villamos energia mennyiség növelésével, valamint a  társaság összes nagy energiaigényű berendezéseinek – például légfúvók, szivattyúk stb. – cseréjével érte el.

A Szegedi Szennyvíztisztító telepen előállított villamos energia 100 százalékban fedezi a tisztítótelep működését.

A társaság teljes villamos energia felhasználásának közel fele megújuló energiából származik.

Az Önkormányzat és a társaság közös erőfeszítése, hogy a vásárolt villamos energia mennyiségét tovább csökkentse, ezért fotovoltaikus napelem beruházásokat indít. – A Szegedi Vízmű Zrt. a 2023-as évre sem tervez veszteséget – hangsúlyozták jövőképüket. Tették ezt arra reagálva – is -, hogy az egyik szegedi portál szerint az energiaárakkal összefüggésben “jövőre akár milliárdos veszteséggel is számolhat a társaság a bizonytalanságok miatt”.

Frissítés:

– A Fidesz-kormány mindent el akar venni a helyi közösségektől, az önkormányzatoktól. Amiket eddig államosítottak (iskolák, kórházak, építésügy, stb.), mind rosszabbul működnek. A víz a legértékesebb kincsünk, ezért évente százmilliókat fordítottunk a közművek fejlesztésére. A Szegedi Vízmű nyereséges és jövőre is az lesz. Jobb helyen van nálunk, mint a Fidesz-kormánynál! – posztolta közösségi oldalán nem sokkal cikkünk megjelenése után Botka László polgármester.

Nyitóképen a vízmű párakapuja a Klauzál téren. Fotó: Frank Yvette

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!