szegedi ultrák

Rasszista szurkolói rigmusokért kétmillióra büntették a Szeged-Csanád GA-t

Helyi hírek Ország Sport

A Magyar Labdarúgó Szövetség nem hagyta szó nélkül a történteket, a Fegyelmi Bizottság súlyos pénzbüntetéssel sújtotta a klubbot az MTK elleni meccs lefújása után történtekért – értesült a goal.com.

Amint arról írtunk, az MTK Budapest házigazdaként 2-1-re legyőzte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát a labdarúgó NB II első fordulójában.

A lefújást követően a vendég szurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el az Új Hidegkuti Nándor Stadiont és környékét, amelyből rendőrségi ügy és örökös kitiltás lett az érintettek számára. Az MTK feljelentést is tett.

Az esetet a szegedi ultrák is elítélték a Facebook oldalukon, mint írták, egy kisebb csoport követte el az incidenst, amelytől elhatárolódnak. Az ügyben Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat is közös közleményt adott ki.

A Magyar Labdarúgó Szövetség sem hagyta szó nélkül a történteket, a Fegyelmi Bizottság ugyanis hétfői ülésén az alábbi határozatot hozta:

“A Fegyelmi Bizottság tárgyalás megtartása után az augusztus 1-jén lejátszott MTK Budapest-Szeged Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban a Szegedet 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el.”

Nyitókép: Ultras Szeged