Elkezdték a Jósa András Oktatókórház infektológiai épületének bontását

Helyi hírek

A Jósa András Oktatókórházban megkezdődtek a bontási munkálatok az infektológia épületénél, hogy a helyén a mai kor követelményeinek megfelelő új nővérszállót építsenek. A 60-as években felhúzott épület felújítása nagyobb költséggel járt volna, mint egy új épület felépítése, ezért is volt indokolt a modernizáció.

A régi infektológia osztály lebontása előreláthatóan 45 napot vesz igénybe, és a munkálatok befejezése után kezdődhet a nővérszálló építése, amit várhatóan 2023 végén adnak át. Az 1,1 milliárd forintos költségből felépülő nővérszálló 3 emeleten, összesen 3000 négyzetméteren 118 főnek biztosít majd szállást. A mostani nővérszálló, ami 1975-ben épült 34 szobával és összesen 67 férőhellyel rendelkezik – emeletenként egy közös vizesblokkot és konyhát biztosít az ott lakóknak -már elavultnak számít.

A bontási munkálatok várhatóan szeptember végéig eltartanak.

Az új épületben ezzel szemben 59 kétágyas, minigarzon típusú szoba várja majd a lakókat. A 25 négyzetméter körüli, egy légterű lakásokban étkezőkonyhákat, valamint beépített szekrényeket és WC-vel, zuhanyzóval ellátott vizesblokkokat is kialakítanak. – írta a Facebook-oldalán a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Az új épület segíthet vonzóbbá tenni az intézményt a mintegy 1800 dolgozónak, hiszen dolgozóik egy része albérletbe kényszerült, mivel a kórháznak nincs elég kapacitása arra, hogy mindegyik dolgozóját elszállásolja. A nővérszálló kedvezményes áron, munkahelyük közvetlen közelében biztosít majd szállást a dolgozóknak. De nemcsak nekik jelent majd könnyebbséget, hanem azoknak is szállást biztosít, akik csak ideiglenesen helyettesítőként tartózkodnak az intézményben.

Így fog kinézni az új nővérszálló.

Fotó:Facebook/Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház