MVM autók

Olvadtak a hűtők a hosszú áramszünet miatt Odessza lakótelepen

Gazdaság Helyi hírek

Vasárnap éjfél után megszűnt az áramellátás Újszeged Odessza lakótelepének egy részén, az MVM nagy erőkkel és aggregátorokkal vonult a helyszínre. Sok helyen van már áram azóta, de nem mindenütt, bár közelednek a hibaelhárítás befejezéséhez.

– Kollégáink nagy erőkkel dolgoznak, hogy mihamarabb minden ügyfelünket újra el tudjuk látni villamos energiával Szegeden, ahol a Vakok Intézeténél lévő 10 kV-os kábelen hiba lépett fel az éjszaka folyamán, emiatt hosszabb kiesés történt, több transzformátor lekapcsolt. Jelenleg már 7 aggregátorral és hálózati átterhelésekkel biztosítjuk a villamosenergia-ellátást, amíg a földmunkákkal is járó javítást el tudjuk végezni – írta vasárnap délelőtt közösségi oldalán az MVM.

A hozzászólásokból kiderült, az áramellátás azóta is problémás, hol van, hol nincs. Én 16:15-kor voltam Vakok intézeténél és érdeklődtem azt mondják már közel vannak a munka befejezéséhez. Én a Vedres utcaiban vagyok érintett, az az aggreátor nem bírta. Körbejártam, Fésű utca, Csanádi utca, stb. kb 5 aggregátor pöfögött – írta az egyik hozzászóló.

– Sok ember épp szortírozza mit dobjon ki a 17 órája nem üzemelő hűtőjéből, épp készül hideg vízben letusolni és megint gyertyafénynél beszélgetve tölteni egy éjszakát miközben irigykedve hallgatjuk hogy a Sparba hozott aggregátor milyen ritmusosan táplálja a multicég boltját árammal, ha már nekünk csak egy ideig óráig üzemelőre futotta – írja egy másik komment.

Az emberek idegesek, beszólnak egymásnak, de a humor hal meg utoljára. “Javaslom gyorsan hagyjátok rá a közösségi oldal használatát le ne merüljön az akkumulátorotok.”

Ezzel együtt a jó hírek hozója is a közösségi oldal, az elmúlt percekben, negyed 7 óra körül posztolták, hogy a Vedres utca 19-ben és a 21-ben is van már áram.