Csapó utcai késelés Debrecen

Debrecen mint “legbiztonságosabb város”? Elhibázott romaintegrációt emleget a volt képviselő a Csapó utcai késelés kapcsán

Helyi hírek

A hétfői Csapó utcai késelés kapcsán osztotta meg véleményét Herpergel Róbert korábbi jobbikos önkormányzati képviselő, aki még aznap este fotókkal dokumentálta a bűntényt.

Mint fogalmaz, “sikerült 12 év alatt a Fidesznek (előtte pedig a szociknak) olyan szintre juttatni a cigányság integrációját, hogy a félreértéseket most már a Csapó utcán is késsel rendezik le”.

Herpergel Róbert szerint ez a környék eddig nem tartozott a legbalhésabbak közé, de az utóbbi időben sikerült felzárkózni Chicago szintjére. Felidézi, nem olyan régen még az ő segítségét kérték a kétségbeesett lakók egy balhés “család” kipaterolására, akik miatt a rendőrök szinte hazajártak a Csapó utcára.

A drága nemzeti Fidesznek valahogy nem sikerült visszaadni a rendőröknek azt a jogkörét, hogy ilyen esetben elverjék a száját az öntudatos gyanúsítottnak, ezáltal visszaadva az éjszaka nyugodt csendjét a környéknek. Az embereknek pedig az igazságszolgáltatásba vetett hitét… Közben pedig helyben a Fidesz azzal parádézik, hogy Debrecen a legbiztonságosabb város, amitől konkrétan idegbajt kap az ember

– idézi Herpergel Nagy Sándor fideszes önkormányzati képviselő áprilisi kijelentését.

Azt is hozzáteszi, szerinte a szép, új Petőfi téren is nulla közbiztonsággal számolhatunk majd. Ezt egyébként néhány hete portálunknak adott interjújában bővebben is kifejtette.

Fotó: Herpergel Róbert