15 éves fiú bozótvágóval fenyegette az idős férfit Berekböszörményben – elindult az eljárás

Helyi hírek

Ahogy arról korábban beszámoltunk egy idős férfit kiraboltak a berekböszörményi otthonában május 16-án 22 óra körül. A bejelentés után az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és meghallgatták a sértetett. Egy ismeretlen fiatalról számolt be, aki egy bozótvágóval a kezében pénzt követelt tőle. Mindössze 770 forint készpénzt adott át támadójának, aki ezt követően sietve távozott az ingatlanból. Felfegyverkezve elkövetett rablás és magánlaksértés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatatnak eljárást vele szemben – tette közzé a police.hu.

A rendőrök részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként pár órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A 15 éves helyi lakost otthonában elfogták, majd előállították és gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

A fiatal részletes beismerő vallomást tett, továbbá átadta a nyomozóknak a zsákmányolt 770 forintot és megmutatta hova rejtette a bozótvágót a bűncselekmény elkövetése után.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrse felfegyverkezve elkövetett rablás és magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.