Kata tüntetők a hídon

Elfoglalták a szegedi Belvárosi hidat, a Fidesz-irodánál is tüntettek

Gazdaság Helyi hírek Rendőrség

Szegeden 18 órakor kezdődött tüntetés a megszorítások ellen, több száz ember gyűlt össze a Rákóczi téren. A megmozdulás a Victor Hugo utcai Fidesz-irodánál, majd Belvárosi hídon folytatódott.

– Ez az ország a mienk, a jövő a mienk, a jövő pontosan olyan lesz, amit mi fogunk csinálni belőle – mondta Tóth-Benedek Csanád, a Kutyapárt szegedi embere. A tüntetésen nem voltak szónokok, bárki elmondhatja a véleményét.

– Nagyon átvert bennünket Orbán Viktor –  jelentette ki egy tanárnő, hozzátéve, hiába bíztak a jobb életben, szerinte sokkal rosszabbul élnek, mint négy, tíz vagy tizenkét éve.

– A tömeg este 7 óra után elindult a szegedi Fidesz-irodához a Victor Hugo utcába, majd úgy döntött, hogy a járdán vonulva a hídra megy – tudósított az eseményről a szeged.hu. A hídfoglalók először bicikliket tettek le az útra, nem sokkal később megjelentek a motoros futárok is, majd ételszállító dobozokból raktak jelképes barikádot.

A Szeged Televíziónak Körmendi Zoltán, a Momentum szegedi elnöke azt mondta, spontán akció volt, a tömeg elindult a Fidesz-irodához, onnan a motoros ételfutárok vezették át őket a Belvárosi hídra. Szerinte eddig nem volt konfliktus a rendőrökkel, konstruktívan álltak a tüntetőhöz, türelmesek voltak velük, segítették a vonulásukat.

Fotók: Frank Yvette – a képek idősorrendjét megfordítottuk.