Nemsokára a józsai új autópálya-csomópontban is furikázhatnak az autósok

Helyi hírek

Elkészült a Hajdú-Bihar megyei M35-ös autópálya második, Józsa csomópontja is: a projekt alatt megépült egy teljes értékű csomópont a hozzá kapcsolódó csomóponti ágakkal, valamint közvilágítással – írja a  Colas Út közösségi oldalán.

A megépült új csomópont a későbbi közvetlen autópályakapcsolat kiépítésének lehetőségét biztosítja Józsa településnek és a BMW-nek otthont adó ipari parknak is, ami távlati fejlesztési lehetőséget is jelent a település számára. Az autósok várhatóan augusztustól vehetik használatba az új csomópontot – írják.

A projekt két új kapcsolat kialakítását foglalja magában az épülő BMW-gyárnak otthont adó gazdasági övezethez – írja a magyareptok.hu.

Az M35 autópálya 354. számú csomópontjának átépítési munkálatait a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a Duna Aszfalt Zrt. végezte el, melynek ünnepélyes átadását március 23-án tartották meg, a Józsánál létrejövő új autópálya-csomópont pedig a Colas Út Építőipari Zrt. munkájával valósult meg.

Várhatóan augusztusban indulhat meg az autós forgalom A fejlesztés során mind a két csomópont fontos jelentőséggel bír:

A Duna Aszfalt munkájával a BMW-gyártól mintegy 2 kilométerre, a sztráda 36+652-es kilométerszelvénynél elhelyezkedő, jelenleg trombita alakú csomópontot egy teljes értékű, lóhere alakú csomóponttá építették át.

A fejlesztés megvalósításának eredményeképp minden irányból biztosított lett a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet megközelítése.

Fotó: Colas út

17,5 milliárd forintba kerül egy 2 kilométeres út, ami a debreceni BMW-gyárhoz vezet

Forgalomkorlátozások lesznek az M35-ös józsai csomópontjánál