Európa Szálló Szeged

Szegedi vállalkozóé lett az egykori Európa Szálló

Gazdaság Helyi hírek

Az állam adta el árverésen a Démász székházaként ismert impozáns épületet még decemberben, másfél milliárd forintról indult a licit. Az új tulajdonos még nem tudja, hogy mit kezd az utóbb az MVM irodaházaként működő 139 éves műemléki épülettel – írja a hvg.hu.

Egy decemberi árverésen talált új gazdára Szeged belvárosának egyik patinás épülete, amely az utóbbi évtizedekben az áramszolgáltató vállalatmajd a Nemzeti Közművek székházaként működött. Amikor az árverési hirdetményre rábukkant a szegeder.hu, mindenki azt találgatta, ki veszi majd meg a másfél milliárd forintról induló liciten az épületet. Többen is tippeltek a KÉSZ Zrt tulajdonosára, mert a belvárosban, éppen a szóban forgó hajdani Európa Szálló mellett, már vendéglátó és szállodai komplexumokat is fejleszt az építőipari cégvezér. Ez utóbbi jött be – értesült a portál

A hvg.hu érdeklődésére, hogy az 1883-ban épült hajdani szálló épületével mit terveznek, még nem tudtak pontos választ adni, mivel annak a birtokbavétele sem történt egyelőre meg. Mindösszesen annyi bizonyos, hogy a cég egy másik épületében, a Gutenberg utcai székhelyükön, nagyszabású fejlesztések kezdődnek, így átmenetileg a KÉSZ székháza költözik majd a közelmúltban megvásárolt, Szeged szívében levő impozáns épületbe.

Nyitókép: Frank Yvette