Németh Szilárd

Németh Szilárd elárulta, mennyi lenne igazából a gáz és a villany ára

Gazdaság Helyi hírek

A kormány célja, hogy Magyarországon továbbra is ellátási gondok nélkül legyen megfizethető az energia ára és a jövő évi költségvetés pont arról szól, hogy a rezsiköltségeket az elmúlt tíz év árszínvonalán tartsák – erről a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Németh Szilárd azt mondta, a “négy stop” – a rezsi-, a benzinár-, a kamat- és az élelmiszerárstop – nélkül 6-7 százalékkal lenne magasabb az infláció Magyarországon. Érthetetlennek nevezte a brüsszeli szankciós politikát és Magyarország a gázra kivetett korlátozásokat sem tudja támogatni.

Az ellenzék a kampány alatt, ahol tudta, fúrta-faragta a rezsicsökkentést, Gyurcsány Ferenc “hülyeségnek”, Márky-Zay Péter “ostobaságnak” titulálva azt – hangsúlyozta. A kormánybiztos szemléltetésképpen elmondta, hogy az intézkedések nélkül a jelenlegi 115 forintos köbméterenkénti gáz piaci ára 565 forintba kerülne, az áram ára kilowattóránként 148 forint lenne a mostani 37 helyett. Az üzemanyagért a jelenlegi 485 forint helyett a 800 forint/liter piaci árat kellene fizetnie a lakosságnak.

Nyitókép: fidesz.hu