Múzeumok Éjszakája Debrecenben

Jön a Múzeumok Éjszakája: ez lesz a kínálat Debrecenben

Helyi hírek Kultúra

Szombaton délutántól vasárnap hajnalig Debrecenben is kinyitják kapuikat a múzeumok és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket – olvasható az önkormányzat közleményében, melyet a Dehírre hivatkozva osztottak meg.

A Modemben 16 órától várják az érdeklődőket egészen hajnali egyig, rengeteg programmal. – Három szinten vannak kiállítások és összesen 21 programmal készülnek a kiállítások mellett. Zene, tánc, színház, tárlatvezetés, gyermekfoglalkozások várják az érdeklődőket – mondta el Vizi Katalin, az intézmény vezetője.

A Déri múzeumban négy helyszínen lesznek programok, Angi János az intézmény igazgatója azt mondta, hogy szakmai és persze könnyedebb programokkal is készülnek. – Régészek, történészek, művészet- és irodalomtörténészek fognak szakmai előadásokat tartani Debrecen múltjáról, kultúrájáról, történetéről.

Emellett egyfajta fesztiváljelleget is próbálnak majd a Déri téren létrehozni, ahol könnyűzenei koncertek lesznek.

A Szabó Magda Emlékháztól a zsidónegyedig sok rendezvény várja a látogatókat szombaton. Idén sem lesz közös karszalag. A Modem, a Déri Múzeum és a református közgyűjtemények esetében külön kell majd fizetni, de természetesen lesznek ingyenes programok is.

További, részletes programok itt.

Különleges kísérletező tárlattal is készül a MODEM a Múzeumok Éjszakájára