Balogh Judit

Csongrád-Csanád vármegyéből köszönt el a Szeged TV műsorvezetője

Helyi hírek Ország

Önöknek pedig nagyon köszönöm a figyelmet, Téma című műsorunkat látták Csongrád-Csanád vármegyéből! Ezekkel a szavakkal búcsúzott el kedd este a tévénézőktől Balogh Judit, a Szeged TV Téma című műsorának műsorvezetője.

A napi történésekre reagáló történést a media1.hu szúrta ki. Nem tévesztésről van szó. A műsorvezető és a Szeged TV ezzel a legújabb, már be is nyújtott alaptörvény-módosítás tervezetre reagált, amely amellett, hogy összevonja az Európai Parlamenti választásokat az önkormányzati választásokkal, a megyéket átnevezi vármegyékre, így elfogadását követően Magyarország megyéit ezután vármegyéknek kell majd hívni.

A javaslatot Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyújtotta be. Tegnap derült ki az is, hogy egy másik törvényjavaslattal a kormánybiztosokat átnevezi a Fidesz-KDNP kormány főispánokká, így nem lepődne meg a portál, ha a Szeged TV műsorvezetője nemsokára főispánokat is hívna vendégségbe a Téma című műsorba.

A közösségi médiát kedd estére teljesen elárasztották a különböző, a megyéket és a kormánybiztosokat átnevező alaptörvény-módosításon gúnyolódó bejegyzések. A Szeged TV is egyfajta humornak szánta ezt az elköszönést. Az ügyről korábban itt írtunk.

Nyitókép: szeged.hu