A turisztikai szezon miatt változnak bizonyos buszjáratok menetrendjei

Helyi hírek

A turisztikai szezon kezdetével változik a nyíregyházi városi autóbuszok menetrendje. Egyes megállóhelyek neve szintén megváltozik és új nevet kapnak, emellett a helyi és helyközi autóbuszok megállóhelyek jelölései is egységessé válnak.

A változásokról a nyiregyhaza.volanbusz.hu oldalon található tájékoztatás, a menetrendek pedig a menet¬rend.app alkalmazásból és a Google Maps útvonaltervezőből ismerhetők meg. A változások a tanítási időszak kezdetéig, azaz szeptember 1-ig megmaradnak.

– A 25-ös busz révén közvetlen kapcsolat jön létre Borbánya – Örökösföld – Jósaváros és a Vasútállomás között, a járat a 12-essel és a 44-essel összehangoltan közlekedik a közös szakaszain.

– A Fürdő utcai új megállót eddig csak napi néhány alkalommal érintő időszakos 8B helyett a folyamatosan, immár körjáratként közlekedő 55-ös járat közlekedik. A járatra a belváros és Örökösföld felé az állatparknál, a Krúdy Vigadónál és Sóstógyógyfürdőn a kifelé irányú megállóban kell felszállni szombattól kezdve.

– Lakossági igények alapján a 9-es busz Huszártelepről Örökösföldre közlekedik, a vasútállomási kapcsolatot a 95-ös járat biztosítja.

– Vasútállomás és Kertváros között az új 26-os autóbusz közlekedik körjáratként, az Esély Centrum érintésével.

– 900-as jelzéssel, kísérleti jelleggel, nyáron, éjszakai körjárat közlekedik hétvégi napokon, érintve a legfontosabb városrészeket.