Politikusi szalag-akrobatika és gyerekmasírozás tarkította az új bölcsőde alapkőletételét Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Letették a Csillagvár Óvoda és Bölcsőde új bölcsődei épületének alapkövét június 10-én Hajdúböszörményben. A 218,6 millió forintból épölő bölcsőde új épülete földszintes, magastetős, részben emeletes szerkezetű lesz. Az átadón a politikusok és a gyerekek is szalagos feladatokkal szórakoztatták a közönséget.

Az eseményen jelen volt Fórizs László alpolgármester, Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, Leleszné Sveda Klára intézményvezető és Tasi Sándor a Hajdú- Bihar megyei Közgyűlés alelnöke – számolt be a város önkormányzata.

Nagy koncentrációt és öszpontosítást igénylő szalagos gyakorlatukat az alábbi módon valósították meg. A hivatalos beszámoló szerint az időkapszulába a helyi újság egy példánya, valamint a Csillagvár Óvodába járó gyerekek rajzai is bekerültek.

A bölcsődefejlesztés a Csillagvár Óvoda Dobó István úti telephelyén valósul meg. A bölcsőde épülete az ingatlanon a meglévő óvoda épületéhez déli irányban kapcsolódik.  Egy átjáró biztosítja majd a két épület összekapcsolását. Az új épület földszintes, magastetős, részben emeletes lesz az utcára merőleges, uralkodó gerincvonallal.

A földszinten lesznek a gyerekek ellátást szolgáló szobák. Az emeleten pedig a személyzet kiszolgáló helyiségei kapnak helyet. A földszint alapterülete összesen 214,66 m2, a csoportszoba mérete: 52,54 m2. Helyet kapott egy 25,67 m2-es fedett terasz is. Az emelet alapterülete: 52,03 m2, itt többek között vezetői, gondozónői szoba, mellékhelyiség, öltöző kap helyet.

Gyerekek masíroznak nemzeti színű szalagokkal a Csillagvár Óvoda és Bölcsőde új bölcsődei épületének alapkő-letételekor Hajdúböszörményben az intézmény Dobó István úti telephelyén június 10-én.

Az építésen túl eszközbeszerzés is része a projektnek, melyre bruttó 16,5 millió forintot különítettek el a pályázat költségvetésében. 100%-osan támogatásból fedezett projekt teljes költségvetése bruttó 170 millió forint volt (lett volna – a szerk).

A nyílt közbeszerzési eljáráson a legalacsonyabb ajánlat összege is bruttó 48 millió 596 ezer forinttal meghaladta a pályázat költségvetésében építésre rendelkezésre álló költségkeretet.

A közbeszerzési eljárást  eredményesen zárták le, azzal a feltétellel, hogy az eljárásban bruttó 187.269.120 forintos szerződéses díjjal megkötött szerződés akkor lép hatályba, ha a szükséges 48 millió 596 ezer forin hiányzó péntre megvan a fedezet.

Hajdúböszörmény önkormányzata többlettámogatást kért a hatóságnál, ezt idén március 17-én pozitívan baírálták el, így megvana teljes összeg.

A munkaterületet március 30-án átadták. Szerződés szerint a munkák elvégzésére 11 hónapja van a kivitelezőnek – zárul az önkormányzat közleménye.

 

“Egyházi beruházás” Hajdúböszörményben: katolikus idősotthon alapkövét tették le a Fidesz helyi politikusai