Az egyetem aktív résztvevője a könyvhétnek

Változatos programok a szegedi könyvhéten

Egyetem Helyi hírek Kultúra

Tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, harminc könyvkiadó, folyóiratok programjaival várják az érdeklődőket 93. Ünnepi Könyvhéten Szegeden.

Az idei könyvhetet június 9-én délután Dragomán György nyitotta meg, és ebből az alkalomból adták át az önkormányzat könyvkiadási támogatásait, és az év könyve díjat is. Utóbbit Apró Ferenc Festők Tápén című műve érdemelt ki.

A könyvhét szegedi programjainak vendége lesz mások mellett Temesi Ferenc, Egressy Zoltán, Kadarkai Endre, Fráter Erzsébet, Tisza Kata és Görög Ibolya is.

Könyvhét a Dugonics téren
Könyvhét a Dugonics téren. Fotó: Frank Yvette

Szegedi működésének centenáriumát ünnepli ebben a tanévben a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). Az évforduló alkalmából megjelent Az Egyetem Szegeden – Az első 100 év képes krónikája című kötetet az SZTE Klebelsberg Könyvtárában mutatják be június 10-én. Ezen a napon rendezik Simai Mihály legújabb, Sugárzó rejtelem című verseskötetének bemutatóját is a Somogyi-könyvtárban.

Június 11-én tartják a Szegedi írók napját. A Dugonics téren Czilczer Olga és Lázár Bence András költővel, valamint Horváth Péter és Szilasi László íróval hallható beszélgetés. Másnap rendezik az V. Szegedi Lurkó Fesztivált, melyen mesedélelőtt, koncertek, zenés mesejáték várja a gyerekeket.