4 milliárd forinttal segíti ki a debreceni önkormányzat a veszteséges DKV-t

Helyi hírek

Debrecen képviselő-testülete 2022. május 26-án tartotta soron következő rendes ülését a Kölcsey Központ Görömbei András-termében.

A DKV Zrt. 2021. évre vonatkozóan a szerződésben meghatározott időpontig benyújtotta a tényleges teljesítményadatokat tartalmazó beszámolót az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítási közszolgáltatás és a helyi közúti és kötöttpályás közösségi közlekedés biztosítása céljából létrejött közszolgáltatás teljesítésével kapcsolatban.

A csütörtöki közgyűlés előterjesztése szerint a vállalat 2021. év működését is nagy mértékben befolyásolták a vírushelyzet miatt a védekezés érdekében és a járvány terjedésének lelassítására meghozott intézkedések, illetve a megváltozott utazási szokások.

2021-re vonatkozóan összességében a DKV Zrt. kompenzációs igénye 4.579.851 ezer forint, mely a 2023. évi költségvetési rendeletben kerül előterjesztésre.

Debrecen önkormányzata 2022. évi költségvetéséről rendeletében a DKV Zrt. veszteségének kompenzációjára 2,8 forint összegű eredeti kiadási előirányzatot fogadott el.

Az önkormányzat költségvetési helyzete lehetővé teszi, hogy a polgármester a költségvetésben rendelkezésre álló tartalék előirányzatok terhére kiadási előirányzat-átcsoportosítással 1,2 milliárd Ft-tal megnövelje a DKV Zrt. veszteségének kompenzálására szolgáló kiadási előirányzatot, így összességében 2022-ben 4 milliárd forint áll rendelkezésre a DKV Zrt. részére a veszteség kompenzálására.