Újfajta zászlókat helyeztek ki a Nagyerdőn

Helyi hírek Kultúra

A Medgyessy Gimnázium diákjai által tervezett egyedi zászlók díszítik a Szabó Magda sétányt. A Nagyerdő fái alatt elhelyezett lobogókat a könyvek debreceni barátainak piknikjén helyezték ki szombaton számos egyéb program mellett. Természetesen az olvasásé volt a főszerep.

A Nagyerdei park, a Szabó Magda sétány és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad közti területen gyültek össze a piknikezők délután háromkor. Közösségi felolvasással, handpen muzsikával és meglepetésekkel várták a szervezők az érdeklődőket.

Puskás István Jo Nesbo gyerekkönyvét, A Doktor Proktor Pukipora sorozat Idővihar a kádban című kötetéből olvas fel. Elmondása szerint fiával sok fontos emlékük van Lise és Bulle kalandjainak köszönhetően.

A legkisebbek számára a meseszigetet alkotott a Debreceni Pagony csapata. A gyermekmegőrző pokrócon meseolvasás és kézműves kalandok várták őket.

A pikniken a Könyv barátai hálózat új tagjait is köszöntötték, a Dóczyt, a Dózsát, a Zsuzsi vonatot, a Fonett Artot, A Civisporta Egyesületet, a DeSzínházat, A Csokonai Színházat, az Egyetemi Könyvtárat – tette közzé Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere. A piknik csak egy délután volt, de a Szabó Magda sétányt immár a Medgyessy Gimnázium diákjai által tervezett zászlók díszítik – tette hozzá.

Fotók: Miskolczi János

Újra nyit a Kistemplom augusztus elsején