Kapott egy kis aszfaltot a Legányi utca, Pósán László megköszönte a helyi képviselőnek

Helyi hírek

A debreceni Legányi utca eddig burkolatlan zsákutca-szakaszán zajló útépítésről sajtótájékoztató keretében számolt be Pósán László országgyűlési képviselő és Piros Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője 2022. május 12-én – közölte az önkormányzat.

A Legányi utca eddig burkolatlan zsákutca-szakasza 4,75 méter szélességben kap aszfaltburkolatot. A burkolat jobb oldalán teljes hosszúságban csapadékvíz-elvezetését biztosító szegélyt alakítanak ki. A keletkezett csapadékvizet szikkasztókutas víznyelő aknába vezetik. Mindkét oldalon stabilizált útpadka készül: a jobb oldalon 1,25 méter, míg a bal oldalon 1,00 méter szélességben. Az útépítést a Vajda Mélyépítő Kft. végzi. A kivitelezés 2022. április 25-én az előkészítési munkálatokkal kezdődött. A szerződés szerint a teljesítési határidő 2022. június 6., azonban a kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy – az időjárási viszonyok függvényében – a lehető leghamarabb befejezze a munkálatokat. A beruházás költsége bruttó 8,6 millió forint, amit az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

A közlemény szerint Pósán László megköszönte Piros Zoltánnak, a terület önkormányzati képviselőjének azt, hogy körzetében napi szinten odafigyel a lakossági igényekre, felvetésekre, és ennek eredményeként ezt a kis útszakaszt is sikerült beilleszteni abba az útfejlesztési programba, ami Debrecenben megvalósul. Ez a városrész tehát jó kezekben van.

Piros Zoltán – megköszönve az elismerő szavakat – hangsúlyozta, hogy e beruházás esetében is – mint másutt is a városban – nagy szerepe van a konszenzusnak. Mint azt elmondta, folyamatosan tartja a kapcsolatot a városrész lakóival, akiktől számtalan jelzés érkezik be megoldandó feladatokról.