Megkezdődik a józsefvárosi Somogyi Béla utca felújítása

Helyi hírek

Hétfőn megkezdődik a józsefvárosi Somogyi Béla utca felújítása, ami a Blaha Lujza tér átépítésével együtt fejeződik be – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódó korszerűsítési munkák miatt az utca jelentős részét őszig lezárják a gépjárműforgalom elől – írták a közleményben.

Az utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt – tették hozzá.

Azt írták, hogy a tér és a csomópont felszíni megújításával együtt élhetőbbé válik a Somogyi Béla utca is; a rekonstrukcióhoz a józsefvárosi önkormányzat biztosítja a forrást.

Egyirányúsítják a forgalmat a Stáhly utca felé, párhuzamos parkolást alakítanak ki, több mint 300 négyzetméteren új zöldfelületet létesítenek, fákat ültetnek, kiszélesítik a járdákat és korszerűsítik a közvilágítást – sorolták.

Arról is beszámoltak, hogy a Blaha Lujza téren befejeződött az újonnan ültetett fák növekedését segítő mesterséges váztalaj kialakítása. Folytatódik a burkolatok építése, a térbútorok kihelyezése, illetve a buszmegálló felépítmények kialakítása.

Ezt követően kezdődik a tér burkolatából fellövellő vízjáték építése. Az egykor a téren állt Nemzeti Színház székeire utaló köztéri székeket és egyedi kerékpártámaszokat helyeznek ki. A téren akadálymentes nyilvános illemhely is épül – olvasható a BKK közleményében.