kerékpározás Budapesten I bike Budapest 2022 felvonulás

Rekordszámú résztvevő volt az I bike Budapest 2022 felvonuláson

Helyi hírek

Hétvégén megtartották az I bike Budapest 2022 biciklis felvonulást, melyen több mint tízezer kerékpáros vett részt.


Egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés Budapesten. A jó idő beköszöntével biztosan állíthatjuk, hogy a kerékpárral közlekedők száma drasztikusan emelkedni fog. A fővárosban egyre több és jobb minőségű kerékpárutat adnak át, ami arra ösztönzi a lakókat, hogy autó helyett kerékpárra váltsanak át.

Azok, akik nem rendelkeznek kerékpárral, a MOL Bubi hálózat bővítésének köszönhetően egyre több helyen bérelhetnek kerékpárt, és ők is körbe biciklizhetik a várost. A hétvégi biciklis felvonuláson több mint tízezer kerékpáros vett részt, és jó hangulatban tekertek körbe a városban. A résztvevők magas száma is megmutatta, hogy van igény a kerékpárutakra.

A Fővárosi Önkormányzat az idén befejezi az Október 23. utca felújítását is, ami közvetlen kapcsolatot teremt a Nagykörút déli szakasza és Újbuda főbb útvonalai között. Uniós forrásokból fogják elindítani az első budapesti bringasztrádák kialakítását, és az Eurovelo útvonalak minőségét ígérik. Az EuroVelo, azaz az Európai Kerékpárút Hálózat az egész Európát átszelő bicikliút kiépítésén fáradozik. Az EuroVelo 6 útvonala Magyarországot is érinti, Franciaországból indul és Budapesten keresztül halad át a Fekete-tengerig. Ha teljesen megépül, akkor hosszú európai biciklis túrákat is tervezhetünk.

Öt új Mol Bubi gyűjtőállomást létesítenek Józsefvárosban