Alaposan elverte a jégeső Hajdú-Bihar megyét

Helyi hírek

Többfelé borsó nagyságú jégeső hullott, de akadt, ahol jégszemek mérete egy meggy nagyságát is elérte – számolt be az Időkép. A portálhoz érkezett néhány hajdú-bihari fotó és videó is.

Fotó: Időkép/olvasó

Derecskén, Földesen, Kabán és Debrecenben is jégeső volt:

Az előrejelzés szerint péntek délután a Dunántúlon már megszűnik a csapadék, főként keleten alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. Többfelé élénk, erős lesz a szél. A maximum-hőmérséklet az ország északi és nyugati felén 7 és 12, keletebbre, délkeletebbre 13 és 20 fok között alakulhat.

Szombaton marad a felhős, borongós idő, dél felől ismét többfelé kialakulhat eső, zápor. A hegyekben már napközben, síkvidéken pedig estétől havas eső, havazás válthatja az esőt. Sokfelé marad a szeles idő. Délután 5-15 fok várható, délkeleten lesz melegebb, éjjel viszont sokfelé fagypont közelébe hűl a levegő.

Vasárnap kezdetben sokfelé várható havas eső, havazás, néhol eső, majd napközben csökken a csapadékhajlam, délután nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Élénk, erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél. Napközben csupán 5-10 fokot mérhetünk.