Sínen van a gödöllői és a csömöri HÉV metróvá fejlesztésének további tervezése

Helyi hírek

Kovács Péter a XVI. kerület polgármestere bejelentette, hogy zöld utat kapott a gödöllői és a csömöri HÉV metróvá fejlesztésének további tervezése.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztő Központ vezérigazgatója, valamint Keszthelyi Tibor, a beruházást tervező Főmterv vezérigazgatója ma aláírták kerületünkben azt a vállalkozói szerződést, amellyel véglegesítették a következő évek legnagyobb környezetvédelmi beruházásának tervezési dokumentációját!

A projekt sínen van, végre megvannak a szükséges engedélyek is! Az április 3-ai választás egyik nagy tétje, hogy a HÉV-metró-projekt mehet-e tovább, hiszen egyszer már félbeszakadt a fejlesztési terv a legutóbbi önkormányzati választás után, ugyanis Karácsony Gergely választási ígéretével ellentétben nem felgyorsította, hanem leállította a fejlesztést. A sírból kellett kikönyörögni a Fővárostól, hogy az állam átvehesse ezt a projektet, több hónapos tárgyalás eredményeképp sikerült konszenzusra jutni az érintett kerületek (X., XIV., XVI., XVII.) vonalvezetéséről is.

A H8-as és H9-es megújításával, metróvá fejlesztésével a teljes vonalon átszállás nélkül, gyorsabban és egyszerűbben lehetne eljutni a Kertvárosból a belvárosba, emellett növekedne a közösségi közlekedés versenyképessége is a térségben, és a környezetterhelés is jelentősen csökkenne az autókat letéve. – közölte Kovács Péter a XVI. kerület polgármestere