Jelentős béremelés volt a Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Helyi hírek

“Történelmi léptékű” béremelés volt a Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen a kormány felsőoktatást támogató programjának köszönhetően – közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

Kifejtették: az Innovációs és Technológiai Minisztérium által összesen 30 százalékos bérfejlesztésre biztosított bértömeg elosztása a munkáltató és a fenntartó Egri Főegyházmegye közös döntése alapján differenciáltan történt a munkavállalók között.

Míg a béremelés első ütemében főként a funkcionális, addig a második lépcsőben az akadémiai oldal dolgozói munkabérét fejlesztették: január 1-jétől a működtetésért felelős területek dolgozói a tavaly szeptemberi 20 százalékos emeléshez képest átlagosan további 10 százalékos, az oktató, kutató és tanár munkakörben dolgozók pedig a tavalyi minimum 15 százalékos béremelésen felül átlagosan újabb 44 százalékos fizetésemelésben részesültek – jelezte az intézmény.

Hozzátették, hogy a megemelt juttatást – visszamenőleges hatállyal – először a februári fizetésük utalásakor kapták meg a munkatársak.

Közölték azt is, a felsőoktatásban tanítók első szintjén lévő fiatal oktatók, a tanársegédek alapbére a korábbi 250 ezer forint helyett a bérfejlesztés eredményeképpen átlépi a 400 ezer forintot. Az oktatói életpálya legmagasabb szintjét jelentő egyetemi tanár, akadémiai doktor fokozatot megszerzett tanárok bére “elérheti a közel 1,1 millió forintot” is.