Önálló kanyarodósávokat építenek egy ismert debreceni csomópontban

Helyi hírek

Jobbra és balra kanyarodó sávokat  alakítanak ki a Balmazújvárosi és Füredi út, valamint a Csigekert és Szabó Lőrinc utca találkozásánál – tette közzé szerdai közösségi bejegyzésében Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

A Balmazújvárosi és Füredi út, valamint a Csigekert és Szabó Lőrinc utca találkozásánál meglehetősen nagy forgalom halad át. E miatt csúcsidőben rendszeresen torlódások alakulnak ki. A helyzet megoldásása érdekében többek között önálló jobbra és balra kanyarodó sávok segítik majd a haladást és egy szakaszon az útburkolat megerősítésére is sor kerül – olvasható a politikus beszámolójában.

Az önkormányzat hírportálja, a Dehír beszámolt róla, hogy a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. keresi a kivitelezőt a feladat ellátására, melyre március 24-ig lehet jelentkezni.

A kiírás szerint az érintett közművek kiváltása is része a feladatnak. A kivitelezőnek meg kell építenie a Szabó Lőrinc utcán a hiányzó 120 méternyi kerékpárút-szakaszt a meglévő Füredi úti kerékpárútba való csatlakozással együtt. ezen túl építeni kell a Szabó Lőrinc utcán található csomóponthoz közeli ingatlanok biztonságos megközelíthetősége érdekében 200 méter szervizutat is.

Megépül a rég áhított kanyarodósáv a Derék utcán